Vrijdag 11st, Maart 12:42:23 Am

Kenmar881 |
---|
30 jaar vrouw, Stier |
Maderberg, Netherlands |
Javaans(Mooi zo), Vietnamees(Elementair) |
Beeldhouwer, Wiskundige, Bloemist |
ID: 7443765975 |
Vrienden: samm_, TheLavenderProj, michalkPL |
Details | |
---|---|
Geslacht | Vrouw |
Kinderen | 3 |
Hoogte | 152 cm |
Toestand | Gratis |
Onderwijs | Het gemiddelde |
Roken | Ja |
Drink | Ja |
Communicatie | |
Naam | Tina |
Profiel bekijken: | 3844 |
Telefoonnummer: | +312647-259-12 |
Stuur een bericht |
Beschrijving:
Paul Henri de Leeuw Rotterdam , 26 maart is een Nederlands televisiepresentator , komiek , cabaretier , programmamaker , acteur en zanger. De Leeuw werd geboren in Rotterdam- Feijenoord en groeide op in een protestants gezin. Hij groeide deels op in Rotterdam en deels in Lekkerkerk , [1] waar hij op verschillende basisscholen heeft gezeten. Na de havo volgde De Leeuw de lerarenopleiding in Delft.
Hier ontdekte hij zijn artistieke talenten. Hij meldde zich aan voor de Toneelacademie Maastricht , maar kwam niet door de selectie. In deed De Leeuw mee met Cameretten in Delft, waarbij hij de persoonlijkheidsprijs kreeg. Een jaar later presenteerde hij het festival. Hij zong het nummer Vlieg met me mee.
Mede dankzij de enthousiaste reacties van de zaal kreeg De Leeuw een uitnodiging voor een optreden in het programma van Sonja Barend. De Leeuw maakte op 1 juni zijn radiodebuut in Lieve Paul , dat op zondag van tot uur bij de KRO op Radio 3 werd uitgezonden. Een bekend onderdeel hierin was het door hemzelf uitgevoerde en ingesproken poppenspel Paulus de Heidekabouter , waarin hij zelf alle stemmen insprak van zelf verzonnen of bestaande dieren en personen en als persiflage op Paulus de Boskabouter.
Ook deed hij in deze tijd mee in een serie De Appelmoesstraat is anders , ontstaan vanuit het boek dat door Joke van Leeuwen geschreven is. In de zomer van werd De Leeuw verder bekend door zijn gastpresentatie in het programma Sterrenslag van de AVRO naast Sandra Reemer , met name door zijn uitspraak: “Meneer van Heumen, we zijn er klaar voor!
Ook maakte hij de uitdrukking “Helaas, pindakaas! In was De Leeuw te zien in de jeugddramaserie Switch. Vooral de uitzending over aids , met René Klijn , maakte indruk. De Leeuw ontving hiervoor de Bronzen Roos op het televisiefestival in Montreux. Hij ontving de J. Broekszprijs voor de uitzending rond zijn gehandicapte nichtje Margrietje. Vooral in de beginjaren viel De Leeuw op door zijn soms harde en grove gevoel voor humor, wat hem geliefd maar ook berucht maakte.
Sommige commentaren spraken zelfs van “afzeiktelevisie”. Een jaar later presenteerde De Leeuw deel 16 van Kinderen voor kinderen en zong daarin het liedje hobby’s. Ook bracht hij de speelfilm Filmpje! De film is een parodie op vele succesvolle films als Pulp Fiction , doorspekt met heel veel typische “De Leeuw-humor”. Van tot maakte hij zijn eigen lateavondprogramma Laat de Leeuw.
Voor de eerste editie nam De Leeuw zelf de presentatie voor zijn rekening dat uitgezonden werd door RTL 4 , hierna werd hij als presentator in de edities die volgde vervangen. Vanaf maakte De Leeuw samen met Hans Kesting het programma Ouwe Jongens , een praatprogramma met enkele gelijkenissen aan zijn eerdere late-night programma Laat de Leeuw. Na één seizoen van 22 afleveringen viel het doek en presenteerde De Leeuw samen met Tom Egbers voor de NOS Huis van Oranje , waarin voetbalanalyses naar aanleiding van het EK werden gecombineerd met amusement.
Eind maakte De Leeuw nog eenmalig een speciaal programma voor de NOVIB, waarin hij onder meer verkleed als zuster Godelieke naar Oeganda afreisde om te verschijnen in een lokaal televisieprogramma. Wel stond hij nog op de werknemerslijst als persoonlijk adviseur. Hier presenteerde hij het wekelijkse amusementsprogramma Herberg De Leeuw. Na het eerste seizoen ‘Herberg’ presenteerde hij tevens een vernieuwde, meer komisch bedoelde versie van het spelprogramma Zo Vader, Zo Zoon.
Beide programma’s waren niet geheel naar wens van de NCRV. Dit werd niet verbeterd toen enkele rellen ontstonden, zoals een verkeerd opgepakte Call-TV parodie in Herberg De Leeuw , die als brug naar een volgend onderwerp diende. Na een gesprek met een oud-Call TV-presentator was er een telefonisch gesprek gepland met een museumdirecteur, in wiens museum een kunstwerk met de beeltenis van Adolf Hitler werd vertoond.
Om in de uitzendingsthema ‘Feel-good televisie’ te blijven werd ala Call-TV een foto van hoogleraar Bob Smalhout in het kunstwerk van Hitler veranderd, waarbij geraden moest worden in wie het beeld uiteindelijk veranderde. Het ‘bruggetje’ werd verkeerd opgepakt en een rechtszaak werd aangespannen door Smalhout, mede door het pijnlijke feit dat de Joodse hoogleraar in de Tweede Wereldoorlog een groot deel van zijn familie heeft verloren, iets waarvan De Leeuw aangaf dit niet te weten.
Excuses werden gemaakt en ook aanvaard [3] , maar uiteindelijk deed een wekelijkse imitatie van Anneke Grönloh hem de das om. De Leeuw zette Grönloh neer als een afgetakelde cocaïne snuivende ‘has-been’ die zwaar aan de drank zat. Drie uitzendingen lang trad het typetje aan het slot van de uitzending op, waarop Grönloh beweerde dat ze door dit beeld van haar totaal was ingestort. Toen de NCRV echter voortijdig besloot om een speciaal door hun gevraagde Herberguitzending rondom het overlijden van prins Claus waarover De Leeuw later meermaals zei dat hem met klem was gevraagd door de NCRV toch een uitzending te maken, al wilde hij dat zelf eigenlijk niet op de avond van uitzending alsnog niet uit te zenden en een aflevering van Villa Felderhof te herhalen, eiste De Leeuw de uitzendband hiervan op; juist om te laten zien dat er geen schokkende of beledigende dingen over prins Claus gezegd werden.
Zijn programma’s bij de omroep werden eveneens per direct stopgezet, al werd na een schikking de omstreden uitzending van Herberg De Leeuw alsnog via internet vertoond, op wens van De Leeuw. Vanuit een ietwat aangepast ‘Herberg’-decor deed hij nog eenmalig een programma voor Teleac , namelijk het jarig-jubileumprogramma van Knoop in je Zakdoek getiteld De Leeuw in de Knoop.
Na dit programma hield De Leeuw zijn aanwezigheid op de buis al dan niet tijdelijk voor gezien. Dit alles was gaande in een tijd dat De Leeuw het al een tijd rustiger aan wilde gaan doen om tijd te besteden aan zijn geadopteerde kinderen. Van tot en met maakte De Leeuw het programma PaPaul , een dagelijks praatprogramma waarin hij “thuis” gasten ontving.
Ook maakte hij de serie SMSmee’s Poessie. Deze serie werd echter na één aflevering van de buis afgehaald, deels omdat het niet te doen was qua werkdruk, al speelde de matige ontvangst door de kijker hier ook een rol in. In de zomer van presenteerde De Leeuw als onderdeel van ‘De zomerse zaterdagavond’ van Nederland 3 een seizoen lang Wie schuift er aan? Dit programma werd zeer matig ontvangen en critici sabelden het programma volledig neer.
In was te merken dat De Leeuw weer op televisie wilde met vol amusement. Zijn PaPaul onderging in het tweede seizoen een kleine reeks aanpassingen, zoals het feit dat het programma het tweede seizoen met publiek werd opgenomen. Op de vrijdagavond ging PaPaul Live de ether in, een live amusementsprogramma vanuit een studio in Weesp die was ingericht als clubhuis ‘Paul de Leeuws Angels’.
Dit programma werd succesvol ontvangen op een moment dat Jack Spijkerman besloot een overstap te maken naar Talpa en zijn programma Kopspijkers door de VARA per direct op non-actief werd gezet. Om dit gat op te vullen werd De Leeuw voor dit tijdslot gevraagd, wat met succes werd ontvangen, waarna voor de zomer op dit format werd voortgeborduurd met het oorspronkelijk als zomerprogramma bedoelde Mooi!
Weer De Leeuw op de zaterdagavond. Dat programma werd eveneens zeer goed ontvangen, waardoor al snel een tweede seizoen werd aangekocht. Ten tijde van het tweede seizoen, eind , werd tegelijk Pauls Parenavond geproduceerd, een praatprogramma met iedere week een andere duopresentator een voortzetting van de oude ‘Donderdagavond Parenavond’ uit de tijd van Laat de Leeuw wat op donderdagavond live werd uitgezonden.
Mede door de live-uitzending was het mogelijk één uitzending te besteden aan het voeren van protest tegen de destijds opkomende wijzigingen in het programmabestel. In dit programma ontving De Leeuw ook bekendere gasten zoals Robbie Williams. In het programma laat De Leeuw verschillende wensen uit komen van mensen uit het publiek. Het programma raakt meerdere malen in opspraak: de zwartenpietendiscussie was die jaren het hoofdonderwerp van het nieuws en toen kwamen er voor het eerst Roetveegpieten en Gekleurde Pieten, De Leeuw besloot in daarop Sinterklaas met vrouwen met blote gekleurde borsten te laten komen en noemde hen Gekleurde Tieten.
L en Sint! In bleef De Leeuw onverminderd doorgaan met zijn programma Mooi! Weer De Leeuw op de zaterdagavond en een kleiner, ietwat intiemer programma op de donderdagavond. Het was het jaar dat hij zich veroorloofde de presentator Sakis Rouvas van het Eurovisie Songfestival met “Kalisperma” te begroeten! Dit seizoen was dat Pauls Punt! Weer De Leeuw niet aan toe kon komen. Sinds dat jaar presenteert De Leeuw ook het televisieprogramma Ranking the Stars.
De Leeuw met een kijkersaantal van 2,2 miljoen kijkers. Mooi weer In februari ontstond een kleine rel rond De Leeuw, toen hij tijdens zijn programma de string van een onaangekondigde veganistische streaker afscheurde. De streaker was het hier niet mee eens, en dreigde een klacht in te dienen. De Leeuw stelde daarop voor de ‘zaak’ in zijn eigen programma ‘voor te laten komen’ en de ‘ rijdende rechter ‘ het voorval te laten beoordelen. Diens uitspraak luidde dat Paul de Leeuw weliswaar fout zat, maar dat de schade van de Vegan Streaker voor eigen rekening was omdat hij zich onrechtmatig toegang had verschaft tot de show en dus eigen schuld had aan het gevolg.
In won hij voor de derde keer de Televizier-Ster en voor het eerst de Televizier-Ring voor zijn programma Mooi! Weer De Leeuw. Daarnaast werd hij ook als typetje neergezet in het satirische televisieprogramma Koefnoen. In november kwam een dvd-box met zes dvd’s uit met hoogtepunten uit De Leeuws carrière: Een kwart eeuw De Leeuw. Op 28 november kwam er nog een cd uit met de titel Het wordt winter.
Op 29 november presenteerde De Leeuw een twaalf uur durende Mooi! Weer De Leeuw: De Marathon om te vieren dat hij 25 jaar in het vak zat. Hij ontving gasten en werd verrast door verscheidene mensen met wie hij in die 25 jaar iets te maken heeft gehad. In februari presenteerde hij samen met Giel Beelen op vrijdagavond het programma Top of Flop op Nederland 3. Na de laatste aflevering van Mooi! De Leeuw wilde met dit programma de vraagbaak voor Nederland worden.
De Leeuw zette zich ook vanaf dit jaar in als ambassadeur van de CliniClowns. Van december tot en met december presenteerde De Leeuw het muzikale programma Knoop Gala. Op 4 februari maakte De Leeuw bekend per direct te stoppen met Lieve Paul. Een maand later, op 6 maart , keerde De Leeuw terug en vulde het weekend op met op zaterdagavond het programma X De Leeuw en op zondagavond met De Leeuw op zondag.
De laatste aflevering van X De Leeuw was op 5 juni, met een extra lange uitzending. Dit was tevens het voorlopig laatste optreden van De Leeuw op de zaterdagavond. De laatste verliet het programma na twee maanden echter weer. In het najaar van was De Leeuw eenmalig te zien met het programma Pauls Kadoshow. Ook deed hij mee aan Lang leve de tv! Hij won uiteindelijk het programma met 14 punten in de finale. In dit praatprogramma, dat de titel Manneke Paul droeg, ging hij als Nederlander twee keer per week de confrontatie aan met de Vlaamse cultuur.
L op Nederland 1.